inloggen  |  aanmelden

Zwolse ondernemers gaan verkeersproblematiek aanpakken

Gepubliceerd op: 17 April 2013

Zwolse ondernemers op het bedrijventerrein Hanzeland schieten de gemeente te hulp bij het oplossen van de verkeersproblematiek in de omgeving. Gemeente en ondernemersvereniging stelden een gezamenlijk mobiliteitsplan op onder de naam Gebiedsplan Hanzeland. Daarmee willen ze vooral spitsdrukte en de schaarste aan parkeerplaatsen in het gebied aanpakken.

 

Een gezamenlijke aanpak van lokale mobiliteitsproblemen kan zeer doeltreffend zijn. Door bedrijven te betrekken in oplossingen voor hun specifieke problemen, worden deze breder gedragen en blijft de inzet van de gemeente beperkt. Samenwerking tussen bedrijven is daarbij van groot belang. In dit geval willen de bedrijven in het Zwolse stationsgebied bijvoorbeeld hun parkeerterreinen voor elkaar openstellen en de fiets moet een centrale plek krijgen in het woon-werkverkeer van werknemers. Door obstakels weg te nemen, hoopt de ondernemersvereniging dat het gebied Hanzeland grotere aantrekkingskracht krijgt. Nu kampt het gebied met grote verkeersdruk in de spits en een gebrek aan parkeerplaatsen op bepaalde tijden en plekken. Door het openbaar vervoer en de fiets beter te benutten, kan al een groot deel van de problemen worden opgelost. Zo kunnen bedrijven het gebruik van de elektrische fiets stimuleren, maar ook inzetten op ‘pendelfietsen’ van het werk naar parkeerplaatsen buiten het gebied. Het onderling gebruik maken van elkaars parkeerterreinen kan leiden tot een betere opvang van piekdruktes in parkeergedrag.

 

Het nieuwe Gebiedsplan is de uitwerking van een afspraak tussen de ondernemers, de provincie, de gemeente en de stichting Mobiliteitsmakelaar

 

Bron: destentor.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...