inloggen  |  aanmelden

Zwolle is Fietsstad 2014

Gepubliceerd op: 8 Mei 2014

De gemeente Zwolle is de beste Fietsstad van Nederland. Dat is de uitkomst van de verkiezing van Fietsstad 2014 van de Fietsersbond. De jury noemt Zwolle “een stad waar de fietser zich zeer welkom voelt en dit ook uit de cijfers spreekt”.
 

De juryleden zijn onder meer te spreken over de grote innovatiekracht van de gemeente Zwolle. De fietsrotonde op de Wipstrikkerallee is slechts één van de dingen waarmee Zwolle het thema Fietsen zonder hindernissen echt in de praktijk brengt. Op deze rotonde kunnen auto’s niet helemaal rondrijden en fietsers wel.
 
Volgens de jury is de titel voor Zwolle een beloning voor consequent hoogwaardig fietsbeleid sinds 1971. De fietsvoorzieningen in de stad zijn van hoge kwaliteit en infrastructurele 'parels' als de Hanzeboog en de fietstunnel naar de wijk Stadshagen oogsten veel lof. Zwolle is de vijfde stad die zich volgens de Fietsersbond Fietsstad mag noemen. Eerder gingen Veenendaal, Groningen, Houten en 's-Hertogenbosch met de eer strijken.
 

Een greep uit ons leveranciersregisterABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...