inloggen  |  aanmelden

Zwolle heeft meest energiezuinige zwembad van Nederland

Gepubliceerd op: 7 November 2012

Het nieuwe zwembad De Vrolijkheid in Zwolle is het meest energiezuinige zwembad in Nederland. Ook is dit het eerste zwembad in Europa dat volledig is voorzien van LED-verlichting. Naast de LED-verlichting dragen ook energiezuinige installaties en systemen bij aan het duurzame karakter.

 

Zwembad De Vrolijkheid werd door de Nederlands fabrikant EVA Optic volledig uitgerust met LED verlichting. Verder zorgen ook geavanceerde duurzame technieken ervoor dat het zwembad optimaal energiezuinig is. Zo zijn er zonnepanelen geplaatst en is de isolatie verbeterd. Daarnaast zijn er een warmteterugwinsysteem, een koelsysteem, een grijs water circuit, HR elektromotoren en een zonneboiler toegepast. Tot slot is het zwembad aangesloten op een biomassa-installatie die het bad van duurzame energie voorziet.


Het nieuwe Zwolse bad is het allereerste openbare zwembad in Europa dat volledig voorzien is van LED verlichting. Zowel de basisverlichting als de sfeerverlichting en de onderwaterverlichting zijn voorzien van duurzame LED-lampen.

 

Bron: duurzaamnieuws.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...