inloggen  |  aanmelden

Zwolle gaat parkeerplaatsen slimmer verdelen

Gepubliceerd op: 4 April 2012

De gemeente Zwolle gaat een proef doen met het slimmer verdelen van parkeerplaatsen. Doel is om zowel bewoners als bezoekers gelijke kansen op een parkeerplaats te geven. Tijdens de proef zijn parkeerplaatsen voor vergunninghouders tegen betaling ook beschikbaar voor anderen.

 

Zwolle wil het parkeerprobleem in de binnenstad verlichten door parkeerplaatsen dubbel te gebruiken. Er zal geen onderscheid meer zijn in vergunningsparkeerplaatsen en betaalde parkeerplekken. Alle bewoners van de binnenstad met een parkeervergunning kunnen waar dan ook hun auto parkeren. Bezoekers kunnen tegen betaling gebruik maken van dezelfde parkeerplaatsen in het centrum.  Op die manier zal het aantal beschikbare parkeerplaatsen efficiënter gebruikt worden. Of dat ook inderdaad zo gaat uitpakken, voert de gemeente een jaar lang een pilot uit op drie locaties in de stad.

 

Het ‘dubbelgebruik’ zal naar verwachting de parkeermogelijkheden verruimen voor zowel bewoners en ondernemers als bezoekers van de stad. Daarmee wil Zwolle zich nog beter op de kaart zetten als gastvrije stad.


Een greep uit ons leveranciersregisterABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...