inloggen  |  aanmelden

Zuid-Hollandse groengebieden moeten beter bereikbaar worden

Gepubliceerd op: 14 November 2012

Zuid-Holland heeft betere verbindingen nodig tussen steden en groengebieden. Want hoewel er voldoende behoefte is aan groene recreatie, maken stadsmensen daar onvoldoende gebruik van. Dat zegt de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) in een advies aan de provincie.

De commissie adviseert de provincie om groene en blauwe lopers te creëren die stad en land met elkaar verbinden en de groengebieden beter bereikbaar en dus aantrekkelijker maken. De ‘lopers’ zijn ook op zichzelf weer aantrekkelijk voor recreatie en als toegangspoort voor ‘groter groen’.  De adviescommissie stelt zich op deze manier een recreatienetwerk voor dat ook steden met elkaar verbindt. Volgens de PAL kan Zuid-Holland daarvoor inspiratie opdoen bij de fietsroute van de lichttoren in Eindhoven naar de Sint Petruskerk in Oirschot. Dergelijke routes zijn bijvoorbeeld ook mogelijk tussen Delft en Rotterdam en tussen Scheveningen en Den Haag.

 

Ook stelt de PAL voor om bestaande historische en culturele routes in de provincie een breder recreatief gehalte te geven en deze te verbinden met de nieuwe routes naar buitenstedelijk groen.

 

Bron: profnews.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...