inloggen  |  aanmelden

Zuid-Holland wil meer buitenlandse bedrijven aantrekken

Gepubliceerd op: 19 November 2014

Zuid-Hollandse steden, stadsregio's, kennisinstellingen en universiteiten gaan intensiever samenwerken bij het aantrekken van buitenlands bedrijven en investeringen. WestHolland Foreign Investment Agency, Rotterdam Partners en InnovationQuarter hebben de samenwerking vastgelegd in het acquisitieconvenant Zuid-Holland.

De acquisitiepartners streven ernaar de komende jaren gezamenlijk tientallen nieuwe hoogwaardige buitenlandse ondernemingen in Zuid Holland aan te trekken. De samenwerking is gericht op het versterken van de concurrentiekracht van de prominente economische sectoren in Zuid-Holland. Onder andere de clusters van bedrijven en kennisinstellingen actief in Energie, Olie & Gas; Safety & Security, Life Science & Health, Clean Technology, Horticulture, IT & Telecom en Maritime & Offshore zijn geschikt voor het positioneren van Zuid-Holland als gunstige vestigings- en investeringslocatie.
 
De convenantpartners willen buitenlandse bedrijven en investeerders betrekken bij het bevorderen van de innovatiekracht van Zuid-Holland. Buitenlandse investeerders en bedrijven brengen nieuwe kennis, werkgelegenheid en investeringen met zich mee. Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat buitenlandse bedrijven meer dan proportioneel bijdragen aan de Nederlandse economie: 16% van alle banen in Nederland en voor 26% van de totale toegevoegde waarde van het bedrijfsleven, gelijk aan 15% van het BBP. Daarnaast zijn buitenlandse bedrijven verantwoordelijk voor 30% van alle investeringen in Research & Development in Nederland.
 
Momenteel zijn ruim 2250 buitenlandse ondernemingen in Zuid-Holland gevestigd die gezamenlijk circa 105.000 werknemers in dienst hebben. Daarnaast creëren zij extra werkgelegenheid bij toeleveranciers en dienstverleners. 

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...