Zoutloketten moeten 'zoutcrisis' voorkomen

Gepubliceerd op: 4 November 2011

Gemeenten die gebruik willen maken van ‘noodzout’ in crisissituaties, moeten zich voor 15 november aanmelden bij de regionale zoutloketten.

De regionale zoutloketten verzamelen actuele gegevens over de regionale strooizoutvoorraad. De loketten beoordelen hulpaanvragen in crisissituaties en zorgen voor verdeling van het beschikbare zout. Als de problematiek de regio overstijgt, kunnen ze het nationale zoutloket inschakelen.  Zo kan er ook in perioden van schaarste efficiënt en eerlijk gewerkt worden aan gladheidbestrijding.

Gemeenten die deel willen nemen, kunnen zich tot uiterlijk 15 november aanmelden via de regionale zoutloketten van Rijkswaterstaat. Gemeenten die zich niet aangemeld hebben, kunnen na 15 november geen beroep doen op de zoutloketten. De zoutloketten worden alleen geactiveerd als er landelijk schaarste aan strooizout dreigt. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu neemt hierover een beslissing in overleg met IPO, VNG en UvW.

Bron: Binnenlands Bestuur

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...