inloggen  |  aanmelden

Zonnecoöperatie maakt zonne-energie voor iedereen toegankelijk

Gepubliceerd op: 20 Augustus 2014

Inwoners van Enkhuizen en Stede Broec die geen geschikt dak hebben voor het opwekken van zonne-energie kunnen zich aansluiten bij de Zonnecoöperatie West-Friesland. Het is de bedoeling dat er zonnepanelen komen op de daken van de brandweergarages in Enkhuizen en Stede Broec. De inwoners kunnen daardoor toch hun eigen duurzame energie opwekken.
 

Niet elk dak is geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Soms ligt het dak op het noorden of vangt het teveel schaduw. Soms is het niet toegestaan om zonnepanelen te plaatsen vanwege lokale voorschriften of door beperkingen van de verhuurder. Ook eigenaren van appartementen hebben meestal geen eigen dak om zonnepanelen op te plaatsen.
 
Coöperatief energie opwekken op andermans dak is mogelijk geworden door het vorig jaar afgesloten energieakkoord van het Rijk. In dit akkoord staat dat leden van een coöperatie , die op de daarin omschreven wijze stroom opwekken, naast de vergoeding voor de opgewekte stroom ook in aanmerking komen voor een korting op de energiebelasting. Daardoor is de investering niet alleen duurzaam en energiebesparend, maar deze betaalt zich ook binnen redelijke termijn terug.
 

Een greep uit ons leveranciersregisterTensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...