inloggen  |  aanmelden

Zoetermeer ontvangt Gouden Stekker voor inspirerend laadpalen-beleid

Gepubliceerd op: 24 April 2017

De Vereniging Elektrische Rijders heeft op woensdag 19 april de Gouden Stekker uitgereikt aan de Gemeente Zoetermeer. De gemeente kreeg deze prijs voor haar vooruitstrevende laadpalen beleid. Wethouder Robin Paalvast van Gemeente Zoetermeer nam de Gouden Stekker in ontvangst tijdens de bijeenkomst Elektrisch Vervoer, georganiseerd door Vereniging Nederlandse Gemeenten en het Formule E-team. 

‘Deze Gouden Stekker is een ondersteuning voor een gemeente die gewoon goed bezig is’, zei Koos Burgman, voorzitter van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) . ‘We hebben de prijs expres niet aan één van de grote vier steden willen geven, omdat daar al zoveel aandacht en geld naar toe gaat. Gemeente Zoetermeer is al jaren bezig om, met haar inwoners, een goed en praktisch beleid uit te voeren. Daarmee is ze een inspiratie voor andere gemeenten’.

In samenspraak met bewoners
Robin Paalvast ziet de Gouden Stekker als een aanmoedigingsprijs voor Zoetermeer. ‘Voor gemeente, inwoners en ondernemers! Ik wil graag duurzame mobiliteit stimuleren door in samenspraak met inwoners een dekkend laadpalennet te realiseren’, zei Paalvast.
Het beleid van Gemeente Zoetermeer draaide om de site doemee.zoetermeer.nl. Daar was een interactieve kaart te zien van de gemeente met daarop de 130 beoogde nieuwe laadpaallocaties. Unieke hieraan was dat alle locaties in een keer te zien waren en dat inwoners zich konden uitspreken over elke locatie. De uitkomsten van de samenspraak zijn meegenomen in het collegeadvies.
 
Laadinfrastructuur inpassen
Tijdens de werkconferentie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Formule E-team van afgelopen 19 april hoorden bestuurders en ambtenaren de laatste feiten en cijfers, ontwikkelingen en informatie over het landelijk beleid door het ministerie van Economische Zaken. Aan bod kwam onder meer de vraag hoe gemeenten laadinfrastructuur kunnen inpassen in een drukke wijk, of juist in het landelijk gebied, en hoeveel en welke oplaadpalen en locaties nodig zijn in hun grondgebied. VER, de initiatiefnemer van de Gouden Stekker, behartigt de belangen van bestuurders van elektrische voertuigen. De VER telt momenteel bijna 2100 leden.
 
Bron: streekbladzoetermeer.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...