inloggen  |  aanmelden

Zoektocht naar huurwoning duurt gemiddeld 9 maanden

Gepubliceerd op: 18 Augustus 2015

Woningzoekers zijn gemiddeld 9 maanden op zoek naar een nieuwe huurwoning. Uit onderzoek van huurmarktplaats DirectWonen.nl onder 1779 woningzoekers blijkt bovendien dat er grote individuele verschillen zijn. De meest populaire zoekplaatsen zijn Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Woningzoekers die boven de liberalisatiegrens (710,68 euro) zoeken, vinden twee keer zo snel een nieuwe huurwoning als woningzoekers die onder die grens zoeken. Boven een huurprijs van 1000 euro vindt zelfs 40% binnen een maand een nieuwe woning.
 
De langste zoektocht is in Rotterdam. Daar werd door 37% van de woningzoekenden langer dan een jaar gezocht naar de geschikte woning, terwijl dit in Groningen ‘slechts’ 18% is. Of men op zoek is naar een appartement, studio of hele woning heeft maar een beperkte invloed op de zoekduur.
 
Door vooraf goed na te denken over de buurt, oppervlakte en het aantal benodigde kamers kan de zoekduur flink worden ingekort. Volgens Direct Wonen halveert dit de zoekduur. Daarnaast blijkt het belangrijk om vooraf te kijken of de woonwensen en budget bij elkaar passen. 39% van de ondervraagde woningzoekers gaven aan het budget bijgesteld te hebben tijdens de zoektocht.

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...