inloggen  |  aanmelden

Zeven gemeenten nemen deel aan Groencompetitie 2018

Gepubliceerd op: 27 December 2017

In 2018 doen de gemeenten Huizen, Leiderdorp, Wageningen en Edam-Volendam, Bronckhorst, Zuidwest Friesland (kern IJlst) en Voorst (kern Twello) mee aan de Nationale Groencompetitie. Entente Florale organiseert de Nationale Groencompetitie, die is verdeeld in de categorie ‘grote gemeenten’ en ‘kleine steden en dorpen’.

Op 17 januari vindt de startbijeenkomst van de wedstrijd plaats in Lisse. De deelnemende gemeenten krijgen daar meer informatie over de jurering en de begeleiding van de Nationale Groencompetitie.
 
DPRA
De uitgangspunten van het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie (DPRA) zijn in de criteria voor de Groencompetitie opgenomen. Entente Florale Nederland en DPRA willen via de wedstrijd laten zien hoe gemeenten groen kunnen inzetten als oplossing voor de klimaatverandering.
 
Groene Metropool
De afgelopen jaren werd de invloed van groen op het woon- en vestigingsklimaat in stedelijke netwerken steeds duidelijker aangetoond. Staatsbosbeheer streeft daarom naar een sterk groen woon- en vestigingsklimaat met de Groene Metropool. Het doel van deze metropool is de aanleg van een groenblauw netwerk met stevige knooppunten in stad en land dat alle huizen als een nutsvoorziening bedient.
 
Juryanalyse
De deelnemende gemeenten ontvangen na afloop van de wedstrijd een integrale juryanalyse met praktische tips, aanbevelingen en adviezen waar ze direct mee aan de slag kunnen. Op deze manier kunnen gemeenten dus voordeel halen aan hun deelname aan de Nationale Groencompetitie. Voor Den Haag was dit een belangrijke reden om dit jaar mee te doen aan de wedstrijd.


Meer informatie
Meer informatie staat op de website van de Groencompetitie. Ook kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Roel van Dijk, secretaris van Entente Florale en Operatie Steenbreek, via rvdijk@ententeflorale.nl of 06-49871008.

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...