inloggen  |  aanmelden

Zeeuwse stranden zijn het schoonst

Gepubliceerd op: 26 Augustus 2014

Noord-Beveland, Oostkapelle en ’s-Gravenzande (Zuid-Holland) hebben de schoonste stranden van Nederland. Dat blijkt uit de Schoonste Stranden Top 10 van NederlandSchoon. Maar liefst 8 plekken in deze Top 10 worden door Zeeuwse stranden bezet.
 

Een verklaring voor het Zeeuwse succes moet gevonden worden in de samenwerking tussen diverse betrokkenen, zoals de gemeenten, paviljoen-eigenaren, zeil- en surfverenigingen, beheerders, reddingsbrigades, VVV’s, campings en horeca. Deze zomer is voor de elfde keer de Schoonste Stranden top 10 gekozen.
 
Bij het schoonhouden van de stranden is de betrokkenheid van het publiek van groot belang. Daarom wordt sinds twee jaar ook hun oordeel meegenomen in het tot stand komen van de Top 10. Er is bijna 6000 keer gestemd en wat daarbij opvalt is dat het oordeel van de ANWB vakjury en de publiekjury in grote mate overeenkomt. Aan het publiek werd gevraagd om een cijfer te geven aan de schoonheid bij de opgang van het strand, de schoonheid op het strand en of er voldoende vuilnisbakken staan.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...