inloggen  |  aanmelden

Zeeuws-Vlaanderen gaat woningbestand opplussen

Gepubliceerd op: 4 September 2012

Drie gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen hebben besloten tot een gezamenlijke aanpak van de verloedering in het huizenbestand. Hulst, Sluis en Terneuzen gaan met het project 'Klus' eigenaren van verloederde woningen ertoe aanzetten de woningen te renoveren.

Twee van de gemeenten deden ieder apart al iets aan de bestrijding van verpaupering, maar nu sluit een derde zich aan en komen ze met een gezamenlijke strategie. Lerend van elkaar en van goede voorbeelden in andere regio’s, gaan ze serieus werk maken van het probleem. Het relatief verouderde huizenbestand in de regio, brengt veel onderhoud met zich mee, wat niet altijd correct wordt uitgevoerd. In een toch al lastige woningmarkt, kunnen verpauperde woningen andere meetrekken in een negatieve waardespiraal. Ook bestaat het gevaar dat de regio leegloopt. De gemeenten gaan eigenaren van verpauperde woningen nadrukkelijk wijzen op hun verantwoordelijkheid, maar willen hen ook tegemoet komen met aantrekkelijke regelingen die kunnen helpen om grondige renovaties op gang te brengen. In Hulst bijvoorbeeld heeft deze aanpak al vruchten afgeworpen.


Zeeuws-Vlaanderen is aangewezen als projectregio binnen het nationale actieplan Bevolkingsdaling om te voorkomen dat vanwege de krimp spookdorpen ontstaan waar nog nauwelijks voorzieningen zijn te handhaven. De provincie Zeeland gaf een voorzet voor de bestrijding van de verloedering en de drie gemeenten haken daarop in.


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...