inloggen  |  aanmelden

Woonrapportage per gemeente beschikbaar

Gepubliceerd op: 9 Februari 2017

Hoeveel sociale huurwoningen staan er in een wijk? Wat zijn de huurprijzen per woning? Hoeveel scheefwoners zijn er? Sinds dinsdag 31 januari is er per gemeente een rapportage op te vragen over wonen op de website waarstaatjegemeente.nl.

In oktober 2016 werd de eerste Lokale Monitor Wonen gelanceerd. Sinds eind januari dit jaar is er voor elke gemeente een eigen rapportage gepubliceerd op Waarstaatjegemeente.nl. Dit maakt het voor gemeenten eenvoudiger om de data uit de monitor te gebruiken.

Data
In de monitor zijn de beschikbare gemeentelijke data over wonen per wijk te vinden. Voorbeelden van gemeentelijke data  die op de Lokale Monitor zijn te vinden, zijn het aantal sociale huurwoningen in verschillende prijsklassen, de betaalrisico’s en scheefheid. De Lokale Monitor Wonen wordt al veelvuldig geraadpleegd door gemeenten, woningcorporaties en huurdersverenigingen. De Woonbond, G4, G32, VNG, Aedes en KING zijn de initiatiefnemers van de Lokale Monitor Wonen. Zij zijn van plan om in mei de Lokale Monitor Wonen 2017 te publiceren, met daarin de nieuwe cijfers.

Bron: Binnenlands Bestuur.

Een greep uit ons leveranciersregisterTBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...