inloggen  |  aanmelden

Windmolen in achtertuin geen probleem voor jongeren

Gepubliceerd op: 8 Juni 2016

Ben je jong en vrouw, dan is de kans het grootst dat je een groen, duurzaam hart hebt en het prima vindt, zo'n windmolen in je achtertuin. Mannen zien liever dat er kerncentrales worden gebouwd. Dat blijkt uit onderzoek van Nuon onder ruim 2.200 Nederlanders. Gevraagd naar de oplossingen om de energievoorziening te verduurzamen, kiezen bijna vier op de tien jongeren (18-25 jaar) voor wind.

De helft van de jongeren heeft er ook geen problemen mee wanneer die vlakbij de woning worden neergezet. Ouderen kiezen eerder voor zonne-energie, en wijzen bovendien windmolens in de buurt en masse van de hand. Mannen trekken het klimaatprobleem dubbel zo vaak in twijfel als vrouwen, en gepensioneerden twee keer zo vaak als jongeren. Gemiddeld genomen ontkent 13% van de mannen het klimaatprobleem, tegen 6% van de vrouwen.
 
“De jongeren zijn met windenergie opgegroeid. Dat zie je in dit onderzoek terugkomen. Voor hen zijn windmolens inmiddels vanzelfsprekend”, stelt Margit Deimel, hoofd ontwikkeling windenergie bij Nuon. “In 1981 verrees in Nederland de eerste windmolen. Sindsdien zijn er vele honderden bijgekomen. Windmolens zijn daarom voor jongeren niet meer weg te denken uit het landschap. Het gevolg is ook dat men er door de bank genomen veel minder moeite mee heeft dan de ouderen, die zich wellicht het landschap zonder windmolens nog herinneren.”

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...