inloggen  |  aanmelden

Wie wordt Verkeerslichtenstad van Nederland?

Gepubliceerd op: 25 Januari 2012

De gemeenten Tilburg, Rotterdam, Amersfoort, Apeldoorn en Maastricht maken kans op de titel Verkeerslichtenstad 2012. Ze zijn genomineerd omdat hun verkeerslichten het best en het meest efficiënt functioneren.

 

Zowel burgers als verkeerskundigen konden opgeven welke stad in hun ogen de verkeerslichten het best op orde heeft. Vanuit het lijstje met voorkeurssteden gaat de vakjury nu bepalen wie de winnaar wordt. Dat bepaalt zij door te meten hoe lang de wachttijden voor auto’s, fietsen en voetgangers in deze steden zijn. De winnaar wordt bekend gemaakt op 15 februari, tijdens de Studiedag Verkeerslichten van DTV Consultants in de Jaarbeurs in Utrecht. De winnende stad draagt straks vier jaar lang de titel Verkeerslichtenstad van Nederland.

 

Het doel van de verkiezing is om het fenomeen ‘verkeerslicht’ positief te benaderen en gemeenten te belonen die erin slagen om verkeerslichten zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Verkeersregelinstallaties spelen een belangrijke rol in het functioneren van het verkeerssysteem van een stad. Omdat de kwaliteit van de regelingen van stad tot stad verschilt, organiseerde DTV Consultants in 2004 voor het eerst de verkiezing voor de beste Verkeerslichtenstad van Nederland. De verkiezing wordt nu voor de derde keer gehouden.

Bron: Verkeerskunde


Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...