inloggen  |  aanmelden

Wereldprimeur voor Oss met speelse fietstunnel

Gepubliceerd op: 3 April 2013

De gemeente Oss bouwt een fietstunnel waarin je geen tijd krijgt om bang te zijn. Omdat de meeste mensen angstig zijn in fietstunnels, besloot Oss een tunnel te bouwen waarin je als fietser plezierig wordt afgeleid. Met dit unieke systeem maakt de gemeente een wereldprimeur.

 

De unieke fietstunnel in Oss moet fietsers afleiden van hun angsten door middel van twee grote beeldschermen met verrassende boodschappen. Eén aan het begin van de tunnel en één aan het eind. Op het beginscherm zullen afwisselende vragen worden getoond die op het scherm aan het eind van de tunnel worden beantwoord. Zo wordt de fietser bij het betreden van de tunnel getriggerd met bijvoorbeeld een vraag als ‘Waar was Napoleon bang voor? Voor katten of voor honden?’. Die vraag leidt de fietser af van zijn of haar angsten en zet het brein op een plezierige manier aan het denken. Aan het eind van de tunnel wacht dan het antwoord. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om jezelf te registreren en bij gebruik van de tunnel punten op te bouwen, of om andere gebruikers met een persoonlijke boodschap te verwelkomen in de tunnel. Het creatieve afleidingssysteem is bedacht door een psycholoog. Hij bedacht dat mensen het beste op andere gedachten gebracht kunnen worden om angsten te overstemmen.

 

De bijzondere fietstunnel loopt door onder de Weg van de Toekomst, een vernieuwde en verbrede weg waarin talloze technische snufjes zijn verwerkt. Zo dus ook in de onderliggende fietstunnel. De tunnel is in aanbouw en wordt naar verwacht in juni opgeleverd. De kosten van de tunnel bedragen  250.000 euro.

 

 

Bron: omroepbrabant.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...