inloggen  |  aanmelden

Wereldprimeur met zelfherstellend bio-beton in Breda

Gepubliceerd op: 2 December 2011

Aan de Galderse meren, een recreatiegebied in de buurt van Breda, is een reddingspaviljoen gebouwd van zelfherstellend beton. De dunne betonlaag die op het dak en de gevel is gespoten bestaat uit kalkproducerende bacteriën. Deze bacteriën zorgen dat eventuele scheuren in het beton meteen weer gedicht worden. Volgens de makers gaat het om een wereldprimeur.

Het paviljoen in Breda dient als reddingsbrigade en EHBO-post voor de waterrecreanten. De constructie is van 60 mm spuitbeton voorzien om vandalisme te weren. Voor het eerst ter wereld is daarbij gebruik gemaakt van zelfherstellend beton, nadat TU-Delft daar jarenlang onderzoek in heeft gestoken. Vanwege het sterke, zelfherstellende karakter van het beton, is er minder volume van nodig. Opgeteld bij de verminderde behoefte aan onderhoud, levert het beton een aanzienlijke milieubesparing. De kalkproducerende bacteriën in het beton zijn niet schadelijk voor mens of dier.

 

Bron: Cementenbeton.nl


Een greep uit ons leveranciersregisterMIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...