inloggen  |  aanmelden

Weginspecteur pakt opstoppingen Arnhem en Nijmegen aan

Gepubliceerd op: 17 September 2014

In de regio Arnhem en Nijmegen loopt tot het eind van dit jaar een proef met Stedelijk Incidentmanagement (SIM). Een weginspecteur op een motor of in een kleine auto gaat zo snel mogelijk naar een aanrijding, pechgeval of weigerend voertuig en regelt dat het verkeer snel en veilig kan doorrijden.

De gemeentes Arnhem en Nijmegen en de omliggende gemeenten hebben samen met provincie Gelderland een lijst van wegen opgesteld waar snelle afhandeling cruciaal is voor de doorstroming. De verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Wolfheze fungeert als centraal meldpunt. Wanneer er op de meldkamer een melding binnenkomt van een verkeersincident dan wordt er een weginspecteur naar de incidentlocatie gestuurd.
 
De weginspecteurs nemen verkeersmaatregelen en coördineren de afhandeling van het ongeval. Weggebruikers krijgen informatie over de oorzaak en de duur van de vertraging die zij oplopen en eventuele alternatieve routes. Dat gebeurt op de dynamische route-informatiepanelen boven de weg en in de gemeente Nijmegen ook met social media. De proef loopt tot eind december van dit jaar. Daarna wordt de proef geëvalueerd en een eventueel vervolg besproken.

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...