inloggen  |  aanmelden

Weesp heeft engste fietstunneltje

Gepubliceerd op: 17 April 2014

Het engste fietstunneltje van Nederland bevindt zich in Weesp. Dat blijkt uit een oproep in maart 2014 van energieleverancier Nuon om enge tunneltjes te nomineren. Nuon wil de vier engste fietstunneltjes gaan opknappen. Het gaat om tunneltjes in Utrecht, Asten-Someren, Bergschenhoek en Weesp. 
 

Het aanpakken van enge tunnels is onderdeel van de campagne ‘Energie is de mogelijkheid iets te veranderen’. Nuon wil graag veranderingen stimuleren en et opknappen van fietstunnels is het eerste project. Na het tellen van de stemmen, blijkt dat op de vier engste tunneltjes bijna 75.000 stemmen zijn uitgebracht.
 
In totaal zijn 120 tunnels opgegeven en tienduizenden stemmen uitgebracht. De fietstunnels in Utrecht, Asten-Someren, Bergschenhoek en Weesp hebben de meeste stemmen gekregen. Vanwege het overweldigend aantal positieve reacties en de nek aan nek race tussen plek 3 en 4, is besloten deze vier tunnels te gaan aanpakken. Oorspronkelijk wilde Nuon de top-3 aanpakken. Nuon wil deze vier tunnels in de komende maanden gaan opknappen. Op korte termijn zal het bedrijf hiervoor in gesprek gaan met betrokken gemeenten. Streven is de tunnels nog dit jaar af te hebben, zodat ze op tijd klaar zijn vóór de korte winterdagen.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...