inloggen  |  aanmelden

Weert wil meer bomen in de voortuin

Gepubliceerd op: 7 November 2012

De gemeente Weert ziet haar verantwoordelijkheid voor de groenvoorziening breder dan alleen in de openbare ruimte. De groenste stad van Nederland start een project waarbij het particulieren stimuleert om bomen te planten in eigen tuin. Het project heet ‘Boom in de voortuin’.

 

Met dit project hoopt de gemeente dat er de komende 15 jaar 3.000 bomen geplant zullen worden door inwoners van Weert. Het eerste jaar stelt de gemeente daarvoor 300 bomen gratis beschikbaar. De gemeente koopt de bomen in en stelt één boom per tuin beschikbaar aan de inwoners. Ze kunnen kiezen uit een lijst welke boom ze willen planten. Als deze al op blijkt te zijn, komt men op een wachtlijst voor het volgende jaar. De inwoners die op deze manier aan een boom komen, krijgen plant- en verzorgingsadvies, maar zijn vanaf dat moment zelf verantwoordelijke voor hun boom.

 

Het project vloeit voort uit het bomenbeleidsplan van de gemeente Weert. De gemeente wil nog meer groen in de stad creëren, en betrekt daar ook het particuliere domein bij. Daar is vaak nog veel ruimte voor groen. Het stimuleren tot aanplant door inwoners is dan ook één van de speerpunten uit het plan.

Bron: gemeente.nu / weert.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...