inloggen  |  aanmelden

Weedviewer meet en beoordeelt onkruid in openbare ruimte

Gepubliceerd op: 2 Juli 2013

Een nieuw hulpmiddel in het onderhoud van de openbare ruimte is een app die onkruid meet en beoordeelt volgens de nieuwe richtlijnen. Daardoor is beter en eenvoudiger te anticiperen op onderhoud.

 

De app, Weedviewer genaamd, is ontwikkeld door Ingenieursbureau Tauw, Wageningen UR en Peter van Welsem Advies. De Weedviewer berekent de onkruidbedekking van bijvoorbeeld stoepen of pleinen aan de hand van foto’s en de invoer van enkele gegevens. Aan de hand van de foto’s en de gegevens bepaalt de app in welke categorie de onkruidbedekking valt. Hiervoor zijn onlangs nieuwe richtlijnen geïntroduceerd, bedoeld om te beoordelen of het onkruid binnen de gemeente binnen de gewenste grenzen blijft. Afhankelijk van de categorie die de app aangeeft, weet de gemeente op welke termijn onderhoud nodig is. Daardoor is het een prima hulpmiddel om het beeld van de openbare ruimte op peil te houden.

 

De Weedviewer is op 26 juni gepresenteerd tijdens de bijeenkomst Beeldkwaliteit van CROW, het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. Tijdens dezelfde bijeenkomst werd ook de nieuwe richtlijn gepresenteerd voor het beoordelen van onkruidbedekking op verhardingen.


Bron: tauw.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...