inloggen  |  aanmelden

Watertappunten voor alle Brabantse gemeenten

Gepubliceerd op: 4 April 2012

De provincie Brabant wil in elke gemeente straks een openbaar wateraftappunt zien verschijnen. Provinciale Staten nam dit besluit op basis van informatie van het Brabantse waterbedrijf dat kraanwater schoner en beter is voor het milieu dan water uit flessen.

 

In verschillende Nederlandse gemeente doen openbare watertappunten hun intrede. Ze doen denken aan vakantielanden waar men langs de weg en op pleinen uit openbare waterbronnen water kan drinken. Volgens informatie van het waterbedrijf Brabant Water wordt kraanwater vijf maal vaker gecontroleerd dan water in plastic flessen, belast kraanwater het milieu 1000 keer minder dan plastic flessen-water en is het bovendien 500 keer goedkoper. Dat bracht de Provinciale Staten van Brabant tot het besluit om het waterbedrijf te vragen in alle Brabantse gemeenten minstens één openbaar watertappunt te realiseren. Daar kunnen bewoners en bezoekers van de stad hun eigen flessen vullen.

 

Daar blijft het echter niet bij. De provincie besloot tevens om op het Provinciehuis en bij ontvangsten buitenshuis kraanwater te reserveren in plaats van water uit plastic flessen te serveren. 


Een greep uit ons leveranciersregister​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...