inloggen  |  aanmelden

Waterlooplein krijgt nieuwe allure

Gepubliceerd op: 24 November 2011

In de toekomstvisie van Stadsdeel Centrum, marktkooplieden en bewoners is het Waterlooplein gedeeltelijk overdekt, groen en een levendige uitstalling van tweedehands spullen, kleding en kwaliteit etenswaar. Buiten markturen wordt het een aantrekkelijke ontmoetingsplek met ruimte voor winkels, horeca en terrassen. Zo moet het Waterlooplein weer (internationale) allure krijgen.

 

Om een idee te krijgen van de wensen die leven, hebben het stadsdeel, ondernemers en omwonenden tijdens een conferentie hun toekomstbeeld van het Waterlooplein geschetst. Gezamenlijk einddoel is het centrale plein weer nieuw leven in te blazen. De bijeenkomst mondde uit in een toekomstvisie en een actieplan. In 2020 moet het toekomstbeeld vorm gekregen hebben. Gepland staan de aanpak van de straatverlichting en de bestrating, het aanplanten van extra groen, de aanpassing van de marktinrichting en het openstellen van het plein voor horeca.

Het Waterlooplein is een internationale trekpleister en wereldberoemd als oudste rommelmarkt van Europa. Van maandag tot en met zaterdag is het er markt, met maar liefst 283 marktplekken. Bezoekers geven echter aan dat ze meer variatie in het aanbod zouden willen zien. Ze missen vooral etenswaar, groente en fruit, tweedehandsspullen en antiek. Ook ondernemers en omwonenden hebben een wensenlijstje. Ze willen de leegstand op de markt terugdringen, het plein ook op zon- en feestdagen beter benutten, het gevoel van onveiligheid ombuigen en de rommelige verkeerssituatie aanpakken.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...