inloggen  |  aanmelden

Water tappen voor een goed doel

Gepubliceerd op: 20 Maart 2012

In Roermond wordt deze week het eerste openbare watertappunt van Limburg in gebruik gesteld. Mensen kunnen daar gratis kraanwater tappen. Het tappunt gaat geld opleveren voor de aanleg van waterleidingen in landen waar de toegang tot schoon drinkwater schaars is.

 

Het initiatief voor dit project komt van de organisatie Join the Pipe. De organisatie promoot het drinken van kraanwater door bij de watertappunten plastic flesjes te verkopen die men kan vullen met water uit het tappunt. De opbrengst van de flesjesverkoop is bestemd voor de aanleg van waterleidingen in landen als Oeganda of Indonesië. De consument kan zelf bepalen naar welk land hij zijn bijdrage wil laten gaan. In meerdere gemeenten zijn plannen voor dergelijke watertappunten. In Limburg wordt Roermond de eerste gemeente waar dit daadwerkelijk vorm krijgt.

 

Het watertappunt staat op het voorterrein van het Centraal Station, een centrale locatie met veel passanten. Net als in veel vakantielanden kunnen mensen daar straks gratis water tappen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het oplossen van het drinkwaterprobleem in veel landen.


Een greep uit ons leveranciersregisterRoelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...