inloggen  |  aanmelden

Warmtescans voor Utrechtse huishoudens

Gepubliceerd op: 13 Februari 2014

Eenderde van de Utrechtse bewoners ontvangt in februari en maart 2014 een warmtescan van hun woning. Dit is een infraroodfoto die laat zien waar een woning warmte verliest. De scan geeft een eerste indruk of een woning goed of minder goed is geïsoleerd. De scans zijn gemaakt met een scanauto, die rijdend door de straten warmte-uitstoot meet.
 

Met de actie wil de gemeente huiseigenaren en huurders ondersteunen bij het besparen van energie(kosten) en het vergroten van hun wooncomfort. Samen met de warmtescan ontvangen de huishoudens ook een uitnodiging voor een speciale energiebijeenkomst in hun wijk. Hier krijgen ze een uitgebreide persoonlijke toelichting op hun warmtescan. En is een energieambassadeur uit hun wijk aanwezig voor informatie over energiebesparende maatregelen.
 
Huurders kunnen aan de hand van de scan hun verhuurder (particulier of corporatie) voorstellen om isolatiemaatregelen te nemen. De gemeente biedt leningen met relatief lage rente als eigenaren of huurders energie-investeringen willen doen.
 
De versturing van de warmtescan en de energiebijeenkomsten zijn op verzoek van de gemeenteraad georganiseerd en zijn een onderdeel van het programma Utrechtse Energie! waarin de gemeente samen met de bewoners en bedrijven in de stad energie bespaart en opwekt op weg naar een klimaatneutrale stad in 2030.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...