inloggen  |  aanmelden

Warmtenet Hengelo gebruikt restwarmte van AkzoNobel

Gepubliceerd op: 23 Februari 2015

Warmtenet Hengelo, AkzoNobel en Combi Terminal Twente hebben een stap gezet voor de uitbreiding van Warmtenet. AkzoNobel gaat in de toekomst restwarmte leveren aan Warmtenet. Er is een overeenkomst gesloten waarin levering van deze restwarmte voor vijftien jaar is vastgelegd. Een volgende fase in de gestage ontwikkeling van Warmtenet Hengelo.

Warmtenet is nu nog volledig in handen van de gemeente Hengelo. Het is de bedoeling dat Warmtenet Hengelo aan het eind van 2015 een zelfstandige BV is. Met private partijen als medeaandeelhouder, naast de gemeente en de provincie. Daarover worden op dit moment gesprekken gevoerd.
 
Warmtenet zet de restwarmte in voor de verduurzaming van de aangesloten woningen, ROC Twente, bedrijfspanden en de aansluiting van nieuwe woningen en bedrijven in Hengelo Zuid. Daarover nemen de gemeente en de provincie in de loop van 2015 definitieve besluiten. Onlangs stemde de gemeenteraad al in met de aanleg van een zogenoemde `backbone', de hoofdleiding van Warmtenet. Deze hoofdleiding zorgt voor het warmtetransport van AkzoNobel naar Hart van Zuid, via de zuidelijke kanaalzone.
 
Warmtenet Hengelo heeft zich in de loop van de jaren gestaag ontwikkeld. Er zijn ruim 500 woningen aangesloten. Daarnaast maken klanten op het Gezondheidspark en het Twentebad ook onderdeel uit van Warmtenet. In 2014 is Eaton daar aan toegevoegd. Binnenkort komen daar de bedrijfsgebouwen van CTT, Eaton en Galvano bij. In de loop van 2015 gaat de kredietaanvraag voor de aanleg van de hoofdleiding (de backbone), samen met een geactualiseerd bedrijfsplan naar de raad. Warmtenet draagt bij aan realisatie van de duurzaamheidsdoelstellingen van de klanten, de gemeente Hengelo en de provincie Overijssel.

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...