inloggen  |  aanmelden

Warmte opwekken uit snoeihout wordt interessanter

Gepubliceerd op: 20 Oktober 2011

Eindhoven gaat groene warmte leveren uit snoeihout aan duizenden woningen in de wijk Meerhoven. Daarmee is Eindhoven de tweede stad die dit energieconcept oppakt. Sittard begon enkele jaren geleden met het opwekken van warmte uit plantsoenafval.

Ook andere gemeentes hebben plannen om energie te halen uit snoeihout. Eén van redenen is de uitbreiding van een subsidieregeling voor dergelijke projecten in 2012. In 2011 is er nog alleen financiële steun voor het gecombineerd opwekken van elektriciteit en warmte uit hout. Vanaf 2012 kan men ook steun krijgen voor de opwekking van alleen warmte. De projectgroep biomassa &wkk, die streeft naar een optimale inzet van biomassa, verwacht dan ook een enorme groei van groene warmte, ook vanuit kleinere projecten.  

Op 3 november organiseert de projectgroep een informatieve bijeenkomst over de mogelijkheden van het opwekken van energie uit snoeihout en plantsoenafval. De bijeenkomst vindt plaats in Eindhoven. Deze gemeente realiseerde dit jaar een houtketel voor zwembad het Ottenbad en een grote bio-energiecentrale in de wijk Meerhoven. Ook de plannen van de gemeentes Breda en Zwollen zullen aan de orde komen.  

Bron: Cobouw


Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...