inloggen  |  aanmelden

Wageningen beste zonne- energie gemeente van Nederland

Gepubliceerd op: 15 Mei 2013

Wageningen is uitgeroepen tot beste zonne-energie gemeente van Nederland en mag een jaar lang de titel ‘Solar City 2013’ dragen. Wageningen kent een hoge zonnepaneeldichtheid en is actief in het stimuleren van zonne-energie bij haar burgers.

Wageningen wist in de eindstrijd om de titel ‘Solar City 2013’ de gemeenten Leeuwarden en Goeree-Overflakkee achter zich te laten. De vakjury beoordeelde dat de gemeente Wageningen niet alleen over een relatief groot aantal zonnepanelen beschikt, maar ook richting de burgers sterk is in het informeren over de voordelen en de mogelijkheden van zonne-energie. Verder vond de jury dat Wageningen zeer actief is in het wegnemen van drempels om op zonne-energie over te stappen. Daarbij gaat het om problemen als teruglevering en verrekening van zonne-energie, maar ook de investeringen in zonne-energie bij huurwoningen, waarvan de lasten en de baten bij verschillende groepen liggen. Wageningen heeft diverse projecten lopen die tot doel hebben oplossingen te vinden voor deze marktbelemmeringen.

De bekendmaking van de beste zonne-energie gemeente van Nederland vond plaats tijdens het Nationaal Zonne-energie Debat op 13 mei in Utrecht. De vakjury van de Solar City wedstrijd bestaat uit belangrijke partijen uit de Nederlandse zonne-energiesector, namelijk Holland Solar, Agentschap NL, UNETO-VNI en Vereniging Eigen Huis. 

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...