inloggen  |  aanmelden

Vraagbaak voor erfgoed en ruimtelijke ordening

Gepubliceerd op: 13 Oktober 2011

Hoe raken cultureel erfgoed en ruimtelijke ordening elkaar? Op die vraag krijgen professionals nu uitgebreid antwoord op de website www.netwerkerfgoedenruimte.nl.

De nieuwe website is een initiatief van het Onderzoeks- en Onderwijsnetwerk Erfgoed & Ruimte. Dit netwerk is het vervolg op het Onderwijsnetwerk Belvedere en is een gezamenlijk initiatief van drie ministeries (OCW, ELI en I&M) en drie universiteiten (VU, TUD en WUR). Doel van het netwerk is om kennis te ontwikkelen over hoe erfgoed een rol kan spelen bij ruimtelijke vraagstukken. Zoals bevolkingskrimp, de herinrichting van het landelijk gebied, de toenemende leegstand van gebouwen en klimaatproblemen. Cultureel en historisch erfgoed kunnen zorgen voor herkenbaarheid en identiteit of een link leggen naar het verleden. De website is een nieuwe uitlaatklep van het netwerk en bundelt alle beschikbare informatie tot een nuttige vraagbaak voor professionals.


Bron: Binnenlands Bestuur


Een greep uit ons leveranciersregisterTBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...