inloggen  |  aanmelden

Voordelen door samenwerken in beheer en onderhoud riolering

Gepubliceerd op: 13 Februari 2015

De gemeenten Den Helder, Texel, Schagen, Hollands Kroon en het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werken al ruim tien jaar samen op het gebied van rioleringszorg. Ook waterleidingbedrijf PWN is inmiddels aangeschoven. De samenwerking wordt steeds intensiever onlangs is een gezamenlijke aanpak tot 2020 vastgesteld.

De samenwerkende gemeenten en organisaties helpen elkaar door kennis met elkaar te delen, samen onderhoudsprojecten uit te voeren en samen te kijken hoe ze in de toekomst nog slimmer het beheer en onderhoud aan bijvoorbeeld de riolering kunnen uitvoeren. De vier Noordkopgemeenten willen over zes jaar (in 2020) in totaal 2,45 miljoen hebben bespaard.
 
Onder de grond liggen vele kilometers riolering die afvalwater afvoeren naar de zuiveringsinstallatie van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op industrieterrein Oostoever. Om dit rioleringsstelsel nu en in de toekomst goed te laten werken, is voldoende inzet en kennis noodzakelijk. Uiteraard moet het beheer, onderzoek en onderhoud aan de riolering ook tegen de laagst mogelijke kosten uitgevoerd worden.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...