inloggen  |  aanmelden

Voordelen door samenwerken in beheer en onderhoud riolering

Gepubliceerd op: 13 Februari 2015

De gemeenten Den Helder, Texel, Schagen, Hollands Kroon en het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werken al ruim tien jaar samen op het gebied van rioleringszorg. Ook waterleidingbedrijf PWN is inmiddels aangeschoven. De samenwerking wordt steeds intensiever onlangs is een gezamenlijke aanpak tot 2020 vastgesteld.

De samenwerkende gemeenten en organisaties helpen elkaar door kennis met elkaar te delen, samen onderhoudsprojecten uit te voeren en samen te kijken hoe ze in de toekomst nog slimmer het beheer en onderhoud aan bijvoorbeeld de riolering kunnen uitvoeren. De vier Noordkopgemeenten willen over zes jaar (in 2020) in totaal 2,45 miljoen hebben bespaard.
 
Onder de grond liggen vele kilometers riolering die afvalwater afvoeren naar de zuiveringsinstallatie van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op industrieterrein Oostoever. Om dit rioleringsstelsel nu en in de toekomst goed te laten werken, is voldoende inzet en kennis noodzakelijk. Uiteraard moet het beheer, onderzoek en onderhoud aan de riolering ook tegen de laagst mogelijke kosten uitgevoerd worden.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...