inloggen  |  aanmelden

Vierlingsbeek wint Brabantse Dorpen Derby

Gepubliceerd op: 11 Juni 2014

Vierlingsbeek is de winnaar van de Brabantse Dorpen Derby 2014. De Brabantse Dorpen Derby is een leefbaarheidswedstrijd van de provincie Noord-Brabant, met dit jaar als thema Sport en Beweging. Zowel de jury als het publiek vond het project Symphonica in Sporto het initiatief dat het meest bijdraagt aan de leefbaarheid van het dorp.
 

In Vierlingsbeek werd door jongeren een Symphonica in Sporto georganiseerd. In 2014 en 2015 is maandelijks een Beweegactiviteit die wordt georganiseerd door twee, via loting, aan elkaar gekoppelde verenigingen. Alle sport- en cultuurverenigingen uit Vierlingsbeek en Groeningen zijn uitgenodigd om mee te doen. Ze gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen. Het project wordt afgesloten met een grande finale waarbij geprobeerd wordt een Brabants record te vestigen om zoveel mogelijk dorpsbewoners tegelijkertijd in beweging te krijgen.
 
De juryleden waren unaniem enthousiast over het winnende project. "Een bijzonder origineel project met een grote verbindende kracht! De energie is enorm bij alle leeftijdscategorieen. Bovendien is het idee makkelijk te kopiëren voor andere dorpen. De jury vindt dan ook dat Symphonica in Sporto het voorbeeldproject voor Brabant is."
 
"De Brabantse Dorpen Derby is een mooie manier om mensen zelf te betrekken bij hun leefomgeving. Als je ruimte geeft aan de kracht van mensen, aan hun eigen ideeën, krijg je de mooiste resultaten. Brabanders weten zelf het beste wat goed is voor hun dorp, en van die kennis maken we graag gebruik", aldus gedeputeerde Brigite van Haaften, tevens voorzitter van de jury. "We wilden heel Brabant in beweging brengen."
 

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...