inloggen  |  aanmelden

Vier gemeenten pakken binnenhavens aan

Gepubliceerd op: 12 September 2012

De gemeenten Bergen op Zoom, Oss, Tiel en gaan de binnenhavens aanpakken. Zij ontvangen van het rijk hiervoor gezamenlijk een bijdrage van tien miljoen euro. Voorwaarde voor de bijdrage is dat de vier gemeenten de investering van het Rijk verdubbelen door minimaal eenzelfde bedrag te investeren in hun haven.


Venray gebruikt de Rijksbijdrage van 4 miljoen om de haven van Wanssum uit te breiden, waardoor de container- en bulkoverslag kan toenemen. In Oss wordt de bijdrage van 3,8 miljoen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu onder meer ingezet voor de uitbreiding van de containerterminal. Bergen op Zoom wil de grootste klasse containerschepen ontvangen in de haven. Hiervoor moet de sluis van de Theodorushaven worden aangepast. Het ministerie draagt daar 1,3 miljoen euro aan bij. De gemeente Tiel legt een ontsluitingsweg aan voor een nieuwe containerterminal en ontvangt daarvoor 0,9 miljoen euro van het ministerie.


Een greep uit ons leveranciersregisterTBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...