inloggen  |  aanmelden

Verzamelcontainer voor kleine elektrische apparaten

Gepubliceerd op: 25 April 2012

In vier gemeenten zijn onlangs nieuwe afvalverzamelcontainers geïntroduceerd. Het gaat om de e-tainer van Saver, een paarse container voor kleine elektrische apparaten. Hiermee is ook meteen het startsein gegeven voor een nieuwe vorm van afvalscheiding in de bebouwde omgeving.

De gemeenten waar de eerste 14 e-tainers zijn geplaatst, zijn Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge en Woensdrecht. De e-tainers hebben als doel om de schaarse grondstoffen die in kleine elektrische apparaten zitten, niet verloren te laten gaan. Deze apparaten kunnen voor 75% gerecycled worden. Nederlanders gooien jaarlijks minimaal 2 kilo van deze apparaten weg. Het gaat vaak om oude opladers, adapters, telefoons, scheerapparaten, wekkerradio’s, broodroosters en dergelijke. Deze kunnen nu heel eenvoudig in de paarse e-tainer worden gedeponeerd. Een groot deel van de onderdelen kunnen daardoor een nieuw leven krijgen. Dat levert een aanzienlijke milieuwinst op.

Elektrische apparaten die niet in de e-tainer passen, moeten nog altijd aar de milieustraat van de gemeente worden gebracht. Ook lampen, batterijen en accu’s horen niet in de e-tainer thuis.

 

 

Bron: Saver


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...