inloggen  |  aanmelden

Versnelde vervanging alle openbare verlichting door led

Gepubliceerd op: 13 November 2017

De openbare verlichting in Bronckhorst wordt op korte termijn vervangen door ledverlichting. Het was al de bedoeling om de huidige verlichting in 4 jaar te vervangen door led. Op verzoek van de gemeenteraad wordt deze vervanging nu versneld uitgevoerd.

“Gebruik van ledverlichting levert een energiebesparing op van ruim 50% van de energiekosten”, aldus wethouder Paul Seesing. “Daarnaast is de gemiddelde levensduur van de ledlampen 20 jaar, waardoor de lampen minder vaak vervangen moeten worden. Dat levert het een besparing in onderhoud op. Ook zorgt ledverlichting voor minder storingen.”
 
Duurzaamheidsdoelstelling
De doelstelling van de gemeente Bronckhorst is om uiterlijk begin 2019 alle openbare verlichting in de gemeente te hebben voorzien van led. Het gebruik van ledverlichting voor alle openbare verlichting moet bijdragen aan de doelstelling van de gemeente om in 2030 energieneutraal te zijn.
 
Investering
De gemeente is momenteel bezig met de aanbesteding van het project, zodat er begin 2018 gestart kan worden met de vervanging van de lampen. Met de vervanging is een investering van 1 miljoen euro gemoeid, die in circa 10 jaar wordt terugverdiend.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...