inloggen  |  aanmelden

Verloskundigen over busbaan in spoedgevallen

Gepubliceerd op: 26 Maart 2013

Groningen gaat bij wijze van proef busbanen open stellen voor verloskundigen. Daardoor kunnen ze in spoedgevallen sneller op hun plaats van bestemming zijn zonder in het drukke stadsverkeer verstrikt te raken. De proef gaat in mei van start. 

Vorig jaar besloot de gemeenteraad om verloskundigen beter te faciliteren in het stadsverkeer. Vooral het UMCG ziekenhuis is slecht bereikbaar voor hen en in spoedgevallen mogen ze geen tijd verliezen. De beste oplossing leek te zijn om de busbanen in de stad open te stellen voor de verloskundigen. Ze mogen daar alleen gebruik van maken in noodsituaties en alleen in herkenbare voertuigen. De gemeente onderzoekt nu of alle busbanen, -stroken en –sluizen geschikt zijn voor het transport van verloskundigen. Ook kijkt Groningen naar de regels die aangepast dienen te worden om deze maatregel mogelijk te maken.

Tijdens de proef wordt gekeken wat de effecten zijn van deze maatregel. Als de resultaten bevredigend zijn, kan de busbaan een permanente oplossing worden voor haastige verloskundigen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...