inloggen  |  aanmelden

Verkeersdrukte Efteling en Brabanthallen in slimme banen geleid

Gepubliceerd op: 23 April 2012

Grote verkeersdrukte bij evenementen in de Brabanthallen en de Efteling,  wordt voortaan slimmer in goede banen geleid. Met de inzet van speciale verkeerslichten, informatiepanelen, mobiele tekstkarren en verkeersregelaars zet de regio in op snellere doorstroming.

 

De slimme maatregelen moeten ertoe leiden dat bezoekers van het attractiepark of evenement over de snelste routes op hun bestemming terecht komen zonder onnodig in files te staan. Dit hebben de Efteling, Brabanthallen, gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat in de regio afgesproken. Zo kan men informatie­panelen inzetten langs de snelwegen rondom Breda en ’s Hertogenbosch, gaat men gebruik maken van automatische omschakeling van verkeerslichten, komen er verkeersregelaars en mobiele tekstkarren met verkeersinformatie te staan bij de uitgang van het attractiepark of de evenementenlocatie. De verkeersdrukte wordt ondertussen in de gaten gehouden met camera's en detectielussen in de weg. De beelden kunnen aanleiding zijn voor de regionale Verkeerscentrale om diverse maatregelen op maat in te zetten. Tenslotte kan de Efteling aan de hand van de informatie zo nodig attracties gefaseerd sluiten of de openingstijden iets verruimen.

Grootschalige scenario's voor de verkeersdoorstroming  zijn een initiatief van provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en de vijf grootste Brabantse gemeenten Breda, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Helmond. De maatregelen maken deel uit van het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.


Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...