inloggen  |  aanmelden

Verkeer en bestrating leveren meeste ergernissen

Gepubliceerd op: 19 November 2012

Mensen ergeren zich in hun omgeving het meest aan het verkeer en problemen met de bestrating. Dat blijkt uit een analyse van de website Verbeter de buurt door het ANP en Sargasso.nl. Op deze site kunnen burgers klachten kwijt over de openbare ruimte.

 

De website Verbeter de buurt is in het leven geroepen om burgers te betrekken bij het inventariseren van problemen in de openbare ruimte. Mensen kunnen er meldingen doorgeven van bijvoorbeeld kapotte bankjes, vuilnisbakken en verlichting, maar ook over vervuiling, vandalisme en onveilige verkeerssituaties. Deze meldingen komen terecht bij de desbetreffende gemeenten zodat zij in kunnen zetten op verbetering. Circa 75 procent van de gemeenten is aangesloten op deze website. Uit het recente onderzoek naar de aard van de klachten, kwam naar voren dat van de 19.000 binnengekomen klachten er 7200 gingen over situaties die met verkeer en bestrating te maken hebben.

 

Voor verkeersveiligheidsproblemen is er dan ook nog de website Een veilige buurt, beheerd door de ANWB. Hierop vindt men een handleiding voor het analyseren van verkeersveiligheidsproblemen, welke mogelijke oplossingen er zijn en hoe men die vervolgens bij de wegbeheerder aanhangig kan maken.

 

Bron: verkeerskunde.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...