inloggen  |  aanmelden

Verdubbeling laadpalen Utrechtse heuvelrug

Gepubliceerd op: 7 Januari 2019

Dit jaar worden er in totaal zestien openbare laadpalen geplaatst in Driebergen-Rijsenburg, Doorn, Maarn, Leersum en Amerongen. Het zijn laadpalen die aangevraagd zijn door inwoners met een elektrische auto.
 

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is daarmee aan een inhaalslag bezig. Wethouder 'verkeer' Gerrit Boonzaaijer is tevreden. ,,We gaan van elf laadpalen naar 27, dus meer dan een verdubbeling."

De gemeente schrijft in een persbericht dat zij inzet op elektrische laadpalen om de mobiliteit binnen de gemeente te verduurzamen. Elektrisch rijden draagt bij aan minder CO2-uitstoot en schonere lucht. Wethouder 'duurzaamheid' Rob Jorg licht toe: ,,We willen als gemeente eigen initiatieven van inwoners om duurzamer te leven, werken en te ondernemen graag ondersteunen. Daarom werken we graag mee aan dit soort projecten."

,,Het proces van aanvraag tot realisatie van de laadpalen kan wel nog worden verbeterd", vertelt wethouder Boonzaaijer. Enkele van deze palen zijn al lang geleden aangevraagd. Daarom is een plankaart opgesteld door bureau Over Morgen, waarop strategische locaties zijn benoemd voor laadpalen. De in totaal 88 locaties zijn gekozen op basis van de verwachte vraag naar elektrisch laden in de openbare ruimte. Ook is onder andere rekening gehouden met de parkeersituatie en ruimtelijke geschiktheid. De wethouder verwacht het proces van aanvraag tot realisatie daarmee in de toekomst te kunnen versnellen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...