inloggen  |  aanmelden

Venlo zet in op ambitieuze stedelijke ontwikkeling

Gepubliceerd op: 24 Oktober 2016

De Provincie Limburg wil samen met gemeenten en marktpartijen investeren in sterke Limburgse steden. De stad Venlo kan daarom na realisatie van voorop vastgestelde doelen op een bedrag van bijna 13 miljoen euro rekenen. Hiertoe ondertekenden gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Jos Teeuwen een convenant waarin de te realiseren ambities van Venlo zijn vastgelegd. 

Wethouder Jos Teeuwen is tevreden met het besluit van de Provincie. "Je moet nu eenmaal eerst zaaien voordat je kan oogsten. De investeringen van vandaag leveren een belangrijke bijdrage aan de economische kracht en kwaliteit van leven, werken en studeren in het Noord-Limburg van morgen en overmorgen. We zijn blij dat de Provincie onze inspanningen van de laatste jaren erkent en deze krachtig ondersteunt. Met de financiële impuls kunnen we een aantal projecten sneller en hoogwaardiger uitvoeren en komen ook andere partijen in beweging."
 
Eric Geurts, gedeputeerde Stedelijke Ontwikkeling voegt toe: "Uitgangspunt is dat de middelen (11,85 miljoen euro) voor een belangrijk deel worden ingezet voor concrete projecten en programma's die in onderlinge samenhang leiden tot krachtige en vitale binnensteden. Deze zijn daarmee dragers voor economische maar ook sociale ontwikkeling. We investeren graag in toekomstvaste plannen, die zorgen ook voor werkgelegenheid." Gedeputeerde Staten heeft tevens besloten om 1 miljoen euro extra ter beschikking te stellen boven op de 11,85 miljoen als er een oplossing komt voor de acute parkeerproblematiek in Venlo.
 
Om voor de steun van de Provincie in aanmerking te komen, moeten de steden toekomst-bestendige plannen bieden en zich van elkaar onderscheiden met een sterk profiel. Venlo kiest er voor om te vertrouwen op haar eigen kracht als werkstad, maar dan wel de volgende stap te maken naar een slimme werkstad. "Het nieuwe hoger onderwijs in Venlo sluit bijvoorbeeld direct aan op de behoefte van bedrijven in de regio, dit maakt de strategie van Venlo sterk.", zegt Geurts. Maar ook de aandacht voor het binden van jongeren en hoger opgeleiden aan Venlo na hun werk is belangrijk. Per slot van rekening hebben we het liefste dat het verdiende geld in de regio, ook weer wordt besteed in de regio."
 
Provincie Limburg zet in haar coalitieakkoord 2015-2019 in op een economische structuurversterking door de focus te leggen op de bevordering van een kenniseconomie (campussen, kennisas, investeringen in MKB) en op een sociale structuurversterking die er onder meer voor moet zorgen dat inwoners van Limburg deelnemen aan het arbeidsproces en meer zorg voor elkaar en voor hun omgeving op zich nemen. De vier steden Maastricht, Sittard, Heerlen en Venlo zijn uitgekozen vanwege inwoneraantallen en de sociale en economische betekenis mede vanwege hun ligging ten opzichte van de Limburgse campussen.

Een greep uit ons leveranciersregisterTBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...