inloggen  |  aanmelden

Veertig gemeenten stimuleren duurzame energie en werkgelegenheid

Gepubliceerd op: 4 April 2013

Twintig gemeenten in de regio West-Brabant en negentien in Noord-Holland gaan actief inzetten op het plaatsen van zonnepanelen. Daarmee willen ze duurzame energie stimuleren en de lokale werkgelegenheid een impuls geven. Ook in andere regio’s zijn dergelijke acties gaande.

 

De gemeenten gaan inwoners en bedrijven aan voordelige zonnepanelen helpen door deze in te kopen tegen scherpe tarieven. De gemeenten zelf geven het goede voorbeeld door ook hun eigen daken van zonnepanelen te voorzien. De acties sluiten aan bij campagnes in andere delen van het land, terwijl elke regio het wel weer anders aanpakt. Zo hebben gemeenten in West-Brabant, Zeeland en de Hoeksche Waard een gebundeld Europees aanbestedingstraject opgestart waarvan ruim 700.000 inwoners kunnen profiteren. Ze bieden hen verschillende pakketten die een keuze bieden in het aantal gewenste panelen en de bijgeleverde diensten. Daarbij krijgen lokale bedrijven de voorkeur in het plaatsen en onderhouden van de installaties. In Noord-Holland hebben negentien gemeenten de actie SamenZonneEnergie opgezet. Leveranciers van zonnepanelen kunnen inschrijven op een veiling, waaruit het beste bod gekozen zal worden. In dit geval gaat het om zowel levering als installatie. Doe-het-zelven is geen optie in deze regio.

 

Steeds meer gemeenten bedenken acties en campagnes om het gebruik van zonnepanelen een impuls te geven. Ze dragen daarmee bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot binnen de gemeentegrenzen en doen dat op een manier waarbij ze ook de lokale werkgelegenheid kunnen helpen.

 

Bron: binnenlandsbestuur.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...