inloggen  |  aanmelden

Veel belangstelling voor Utrechtse energieadviezen

Gepubliceerd op: 14 September 2015

Nog 250 huurders van Portaal, Mitros, Bo-Ex, GroenWest en SSH kunnen een gratis energieadvies aanvragen. De gemeente en Utrechtse woningcorporaties bieden dit jaar 800 huurders de kans voor een persoonlijk besparingsadvies, inclusief een energiebox met energiezuinige producten.

Huurders besparen door het advies gemiddeld 173 euro per jaar. Dat is 10% van de gemiddelde energiekosten van een huurwoning. De advisering richt zich vooral op kleine maatregelen, die bewoners zelf kunnen uitvoeren en waarvoor geen grote investeringen nodig zijn. De energieadviseurs zijn voormalig werkzoekenden, die hiervoor speciaal zijn opgeleid.

Uit onderzoek onder de huurders blijkt dat zij  tevreden zijn over het bezoek aan huis, het toegezonden besparingsadvies en de energiebox. Zij geven de hele aanpak gemiddeld een rapportcijfer 8. De top 5 van meest opgevolgde tips zijn: sluipverbruik tegengaan, vervangen verlichting door ledlampen, de koelkast op de juiste temperatuur zetten, korter douchen en overbodige verlichting uitzetten. Ook de energiebox wordt gewaardeerd. De meest gebruikte producten zijn: de koelkastthermometer, de stekkerdoos met aan/uitschakelaar, de ledlamp en radiatorfolie.

Vanwege de positieve effecten van het project bekijken de corporaties en de gemeente momenteel of het mogelijk is om het project na 2015 voort te zetten.

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...