inloggen  |  aanmelden

Vakjury nomineert tien kandidaten voor ‘Beste Binnenstad 2017-2019’

Gepubliceerd op: 7 Juni 2017

Op 30 mei 2017 zijn op de vastgoedbeurs PROVADA de 5 beste grote binnensteden en de 5 beste middelgrote binnensteden van Nederland bekend gemaakt. Deze tien genomineerden maken kans op het winnen van de tweejaarlijkse verkiezing ‘Beste Binnenstad 2017-2019’. De Vakjury maakt 23 november 2017 bekend welke binnenstad zich de winnaar van deze verkiezing mag noemen.

In de categorie Grote Binnensteden (binnensteden met meer dan 550 publieksgerichte functies in het centrum) nomineerde de vakjury de gemeenten Arnhem, Breda, Enschede, ’s-Gravenhage en Nijmegen. In de categorie Middelgrote Binnensteden (binnensteden die minder dan 550 publieksgerichte functies in het centrum hebben) wees de vakjury de gemeenten Almere, Den Helder, Hoofddorp, Roosendaal en Purmerend aan als kandidaten voor de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’.
 
Beoordeling
De vakjury bestaat uit 18 professionals uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en cultuur. Zij heeft de verschillende deelnemende binnensteden beoordeeld op een breed aantal thema’s, waaronder retail, cultuur, veiligheid, horeca, duurzaamheid, bereikbaarheid en digitalisering. Een belangrijke maatstaf om genomineerd te worden is de mate van kwalitatieve groei en ontwikkeling die een binnenstad in de periode van 2015 tot en met eind 2017 doormaakt.
 
‘Sterke ontwikkeling’
Felix Wigman, juryvoorzitter en directeur van het Platform Binnenstadsmanagement: “De titel ‘Beste Binnenstad’ verdien je niet zomaar. De genomineerde binnensteden hebben zich de afgelopen twee jaar op een breed aantal thema’s sterk ontwikkeld. De erkenning is meer dan de invulling van een leegstaand V&D-pand in de binnenstad of het ontwikkelen van een binnenstadsvisie.”
 
Bidbook
De tien geselecteerde binnensteden krijgen de komende twee maanden de gelegenheid om een bidbook samen te stellen. De genomineerden kunnen in dit document aan de hand van verschillende thema’s aangeven waarom uitgerekend zij de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’ verdienen. Eind augustus kiezen de juryleden per categorie twee finalisten op basis van de onderbouwingen die de gemeenten presenteren.
 
Finale
Begin september 2017 worden de vier finalisten bekend gemaakt, die vervolgens door de voltallige jury zullen worden bezocht en beoordeeld op hun merites. Eind november worden tijdens een feestelijk event in Rotterdam (‘Winnaar van de Beste Grote Binnenstad van Nederland 2015-2017’) de twee winnaars bekend gemaakt.
 
Bron: De Beste Binnenstad

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...