inloggen  |  aanmelden

Utrecht zet elektrisch aangedreven vrachtschip in

Gepubliceerd op: 12 April 2012

De gemeente Utrecht zet een elektrisch aangedreven vrachtschip in voor het vervoer over water van vuilnis. De zogenaamde Ecoboot is een schoon en energiezuinig transportmiddel en is ook nog eens uniek in zijn soort. Men kan er aan boord kliko’s legen, maar ook glas, papier en restafval vervoeren.  

 

Utrecht zette eerder al een elektrisch aangedreven Bierboot in. De gemeente laat met dit tweede energiezuinige schip zien hoog in te zetten op duurzaamheid en luchtkwaliteit. Op 11 april doopte wethouder De Rijk de Ecoboot in de Oudegracht. Naast het feit dat het elektrisch wordt aangedreven, is het schip ook nog eens uniek vanwege het feit dat het kliko’s met een hefboom kan omkiepen en deze leegt in afvalcontainers.

 

Een elektrisch aangedreven kraan tilt ook andere vrachten moeiteloos van en naar straatniveau. Dat doet het voor de gemeente, maar ook voor derden. Utrecht zet het schip namelijk ook in voor bijvoorbeeld verhuizingen en verbouwingen. Daardoor zorgt de Ecoboot voor vermindering van het vrachtverkeer en dus de luchtvervuiling. De gemeente kreeg subsidie voor de investering in de Ecoboot via het Europese project Connecting Citizen Ports 21 van Interreg. 


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...