inloggen  |  aanmelden

Utrecht wil lege bedrijfsparkeerplaatsen open stellen voor bezoekers

Gepubliceerd op: 8 April 2013

De gemeente Utrecht gaat onderzoeken of het mogelijk is dat bedrijven hun lege parkeerplaatsen tegen betaling ter beschikking stellen aan bezoekers. Dat zou de parkeerdruk in de stad verkleinen en de noodzaak voor het bouwen van nieuwe parkeergarages op de lange baan schuiven.  

 

Utrecht gaat het zogenaamde ‘switchparkeren’ onderzoeken als serieuze mogelijkheid voor het oplossen van de parkeerproblemen in de stad. Veel bezoekers ondervinden grote problemen met het vinden van een parkeerplek in de reguliere garages. Ze wijken nu vaak uit naar wijken waar bewoners weer in het nauw worden gedreven. En dat terwijl veel parkeerplaatsen van bedrijven niet worden gebruikt, maar niet toegankelijk zijn voor het publiek. Door één of meerdere switchparken te creëren, kunnen bezoekers van de stad parkeren op ongebruikte plekken van particulieren en hoeft de stad niet op korte termijn nieuwe garages te bouwen. Het onderzoek zal vooral de technische en financiële haalbaarheid van het plan betreffen.

 

Het concept switchparkeren wordt al toegepast in Rotterdam, Groningen en Hilversum, maar in een andere vorm. Het laten aanbieden van lege parkeerplaatsen door bedrijven is nieuw. Nu staat de gemeente Utrecht het bedrijven nog niet toe om parkeerplaatsen ter beschikking te stellen tegen betaling. Het valt nog te bezien of de gemeente ook zelf kan verdienen aan deze parkeerplaatsen.

 

Bron: binnenlandsbestuur.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...