inloggen  |  aanmelden

Utrecht voedt ook de allerkleinsten op in het verkeer

Gepubliceerd op: 29 Maart 2012

Alle gemeenten in de provincie Utrecht gaan werken met een verkeerseducatiepakket voor peuters en kleuters. Het pakket heeft de naam ‘Leer in het verkeer’ en is ontwikkeld door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) in Utrecht.

 

Na een succesvolle pilot stelt het ROV het verkeerseducatiepakket voor de allerkleinsten beschikbaar voor gebruik in alle gemeenten. Bij de pilot in vijf peuterspeelzalen bleek dat de methode heel toegankelijk en leerzaam is voor peuters en kleuters. Vooral het thema ‘Stoeprand Stop!’ sloeg erg aan bij de kinderen.

 

Voor de doelgroep  van 2 tot 6 jaar was tot nu toe weinig materiaal voorhanden op het gebied van verkeerseducatie, terwijl het ook voor deze jonge kinderen heel belangrijk is om spelenderwijs de gevaren van de openbare ruimte en het verkeer te leren kennen en te leren vermijden. Het Utrechts educatiepakket doet dat op een manier die past bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Zo zijn er speciale stoeptegels, werkbladen en vertelboeken beschikbaar met herkenbare illustraties en rijmpjes van de Utrechtse schrijver Dick Bruna. Het pakket is ook beschikbaar in Drenthe en Friesland, waarbij voor Friese kinderen een tweetalige uitgave is gemaakt.

 

Bron: verkeerskunde.nl


Een greep uit ons leveranciersregisterTensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...