inloggen  |  aanmelden

Utrecht verbetert aanpak openbare ruimte

Gepubliceerd op: 12 Februari 2013

De gemeente Utrecht wil de inrichting van de openbare ruimte efficiënter gaan aanpakken. Door de projecten beter te regisseren en op elkaar af te stemmen, hoopt Utrecht te besparen op de uitgaven en de kwaliteit te bevorderen.

 

Om dat te bewerkstelligen is Utrecht bezig twee beleidsstukken op te stellen: het Kader Openbare Ruimte en het Handboek Inrichting Openbare Ruimte. Deze moeten handvatten bieden voor een nieuwe werkwijze. Die werkwijze is gestoeld op betere regie. Zo is het plan om projecten en activiteiten in de openbare ruimte beter op elkaar af te stemmen, zodat wegen bijvoorbeeld niet twee keer achter elkaar open gebroken hoeven te worden. Samenhang zal leiden tot efficiency en kostenvoordelen. Ook wil de gemeente meer aandacht besteden aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Tot nu toe staan vooral functionaliteit en beheer centraal bij de beoordeling van projecten in de openbare ruimte.

 

Dit jaar geeft de gemeente Utrecht 22,9 miljoen euro uit aan verbeteringen van de openbare ruimte. Acht miljoen hiervan gaat naar het project Wal- en kluismuren. De overige miljoenen zijn bestemd voor het opknappen van straten, het vervangen van bomen en de aanleg van bergbezinkbassins.

 

Bron: destadutrecht.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...