inloggen  |  aanmelden

Utrecht start opruimactie binnenstad

Gepubliceerd op: 12 December 2013

De gemeente Utrecht heeft het startsein gegeven voor een grote opruimactie in de binnenstad. Dat gebeurde op ludieke wijze door wethouder Mirjam de Rijk van Openbare Ruimte die demonstratief een overbodig paaltje uit de grond trok.
 

De komende tijd maakt Utrecht schoon schip in de binnenstad. Boomspiegels worden verfraaid, overbodige paaltjes en andere nutteloze elementen op straat zullen worden verwijderd. Inwoners kunnen meebeslissen over de actiepunten door via twitter hun ergernissen te melden. Afgelopen zomer heeft de gemeente samen met bewoners, bezoekers en ondernemers van de binnenstad een zogeheten intelligente schouw (I-schouw) gehouden. Daarbij werd de openbare ruimte kritisch bekeken met het doel de belangrijkste wensen te inventariseren en oplossingen te bedenken om het gebied fraaier, opgeruimder en functioneler te maken.
 
Op basis van deze I-schouw worden de komende maanden allerlei zaken in de binnenstad aangepakt. Zo komen er op de Drieharingstraat begin volgend jaar nieuwe straategels met haringen erop en worden de onoverzichtelijke fietsparkeerplaatsen op de Lange Viestraat na de verbouwing van de gevel van de Bijenkorf aangepakt.
 
Bron: de stadutrecht.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregisterStruyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...