inloggen  |  aanmelden

Utrecht meest duurzame gemeente van Nederland

Gepubliceerd op: 18 April 2019

Utrecht is uitgeroepen tot de meest duurzame gemeente van Nederland en heeft hiermee de Circulaire Ring gewonnen. Volgens de jury onderscheidt de gemeente zich op alle fronten in de mate van duurzaamheid, de circulaire economie en circulair bouwen. 

De jury noemt het bijzonder dat Utrecht over groen en klimaatrobuustheid van wijken nadenkt en dat er van elk aspect van duurzaamheid een voorbeeld is te vinden.

De gemeente gaat voor circulair bouwen in grote en kleinere projecten. Wethouder Circulaire Economie, Klaas Verschuure, vertelt op welke manier Utrecht zich inzet voor duurzaamheid en duurzame projecten. Als voorbeeld noemt hij de grote bouwontwikkelingen van de Merwedekanaalzone en de renovatie van een kleiner project op een lokaal sportcomplex. De wanden van de kleedkamers zijn geïsoleerd met materiaal gemaakt van oude spijkerbroeken. De muren bestaan uit ‘clickbricks’. Deze blokken kunnen opnieuw worden gebruikt als de muren ooit worden afgebroken. De gemeente heeft ook een proeftuin met groene werkplekken midden in de stad waar circulair bouwen en ondernemen centraal staat.
 
Utrecht laat met het winnen van de prijs de gemeente Tilburg en Den Haag achter zich, die ook genomineerd waren. De prijsuitreiking is een initiatief van de Stichting Duurzaam Bouwen Awards. Daarin zijn verschillende organisaties vertegenwoordigd die verduurzaming van de gebouwde omgeving stimuleren. De awards worden ondersteund door partners als Bouwend Nederland, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Platform CB’23.
 
Bron: gemeente.nu

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...