inloggen  |  aanmelden

Utrecht maakt werk van zwerfvuil

Gepubliceerd op: 31 Mei 2012

De gemeente Utrecht is deze week de campagne ‘Wonderschone binnenstad’ begonnen. Utrecht wil daarmee het grote aantal zwerfvuil in de binnenstad terugdringen. Speciale campagnemedewerkers in herkenbare kleding gaan zwerfvuil opruimen en winkeliers betrekken bij hun schoonmaakactie.

 

Winkelend en wandelend publiek zorgt dagelijks voor ruim 400 zakken zwerfvuil in het centrum van de stad. Vooral het afval van lunchen op straat bezorgt veel overlast. Frisdrankblikjes, frietzakken, sandwichboxen en servetjes worden hardnekkig op straat achtergelaten. De gemeente hoopt dat het geven van het goede voorbeeld invloed zal hebben op het gedrag van het publiek op straat. Daarom stuurt het vijf schoonmedewerkers de straat op om zwerfvuil op te ruimen en als aanspreekpunt te fungeren voor het publiek. Zij gaan proberen om ook ondernemers te betrekken in de actie om de binnenstad ‘wonderschoon’ te houden. Ze gaan hen voorzien van bezems en afval-knijpers om ook zelf hun eigen straatje schoon te houden. Ook vragen ze van hen om hun klanten erop te wijzen geen afval op straat te gooien.

 

Het team van schoonmedewerkers wordt op werkdagen ingezet tussen 11.00 en 14.30 uur, wat geldt als afvalspitsuur. De proef loopt tot september.

 

Bron: Utrecht.nieuws.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...